Behandling

Bliv forkælet og styrk dit helbred

Fysiurgisk massage giver dig ikke kun fysisk velvære ved at lindre muskelspændinger og myoser. Fysiurgisk massage fjerner også kroniske smerter og stress, så du lang tid efter din behandling mærker det på både helbred og humør. Jeg er lægeeksamineret Fysiurgisk massør, uddannet fra Akademi for Kropsterapi og mine hænder er klar til at behandle dig.

Veludført dybdegående massage spreder velvære i hele kroppen og kompenserer for de skadevirkninger, som stillesiddende arbejde, stress og belastninger kan give. Ømhed og smerter aftager og alle træthedsfølelser forsvinder og på den måde får massage en afsmittende effekt på hele din udstråling.

Fysiurgisk massage

Uanset om det drejer sig den almene dansker, der oplever fysiske smerter i kroppen som følge af for ensformigt kontorarbejde, dårlige arbejdsstillinger eller hoved-, skulder- og nakkespændinger, eller en elitesportsudøver, der har pådraget sig en hård skade, kan massage meget vel være svaret.

Der er som sådan ikke meget, der adskiller sportsmassage og fysiurgisk massage fra hinanden. Det handler om nuanceforskelle. For begge massageformer gælder det, at kroppen undergår en dybdegående behandling af muskulaturen, hvor der arbejdes enten holistisk med hele kroppen eller mere lokalt i forhold til specifikt belastede muskelgrupper og led. Fysiurgisk massage er altså en yderst tilpasningsdygtig behandlingsdisciplin, der kan tilrettelægges præcis efter dine ønsker og dine fysiske skavanker.

Touch
cupping.jpg

Cupping og bindevæv

Cupping dækker over flere forskellige teknikker. Jeg benytter de to mest udbredte former for cupping-behandling: stationær og glidende cupping.

Begge vakuum-teknikker begynder typisk med en let olie-massage, hvorefter sugekopperne tages i brug.

 

Stationær cupping; Ved brug af stationær cupping bliver sugekopperne placeret på et bestemt hudområde og bliver siddende der – heraf også betegnelsen ”stationær”. Sugekopperne går intensivt i dybden og trækker gamle affaldsstoffer op til overfladen i kroppen. Afhængig af, hvor længe kopperne sidder på kroppen, kan teknikken efterlade rødlige, lilla eller mørkere mærker, der forsvinder, typisk efter 5-14 dage. 

 

Glidende cupping; Anvendelse af glidende cupping dækker over en teknik, hvor man med kontrolleret hånd glider kopperne hen over et givent hudområde. Afhængig af den pågældende problematik foretages bevægelserne hurtigt eller langsomt, så muskulaturen løsnes dybt, og affaldsstoffer transporteres effektivt.

 

Denne type massage er ideel til eksempelvis bindevævsmassage, og den virker ekstremt udrensende.

Saunatæppe

Infrarødbehandlinger betragtes stadig som ”alternativ behandling”, som kan virke skræmmende for nogle – for resultaterne er næsten for gode til at være sande. 
Du kan svede forskelligt fra gang til gang – alt efter cyklus, alkoholindtag, indtag af kaloriehøj mad. Tæppet har samme effekt uanset mængde af sved. Sveden afgør ikke effekten for behandlingen. Der kan forekomme hjertebanken og høj puls, vær dog ikke nervøs, hvis det ikke føles ubehageligt. Føles det ligesom, når du motionerer, så er det kroppen der arbejder, grundet den høje varme. Det er også her forbrændingen går i gang.

Her er nogle af det varmetæppets fordele: 
– Øger blodcirkulation
– Øger stofskiftet
– Øger produktion af hvide blodceller – Styrker immunforsvaret
– Sænker blodtrykket
– Mod betændelsestilstande
– Blæreirritation
– Tarmirritation
– Prikken og følelsesløshed
– Fibromyalgi
– Restituerer efter fysisk aktivitet
– Uro i benene
– Giver energi
– Mod uren hud
– Menstruationssmerter
– Hjælper mod træthed
– Oplev større velværd
– Bedre nattesøvn
– Gigt / psoriasisgigt
– Reducerer stress
– Efterlader kroppen varm, frisk og sund – Udskiller affaldsstoffer (detox)

Langt de fleste må behandles i infrarødtæppe, dog er der undtagelser. Du må ikke behandles hvis du lider af varmeoverfølsomhed, har feber, har en hjerte- eller arteriesygdom, har en pacemaker, er gravid, har lupus, har hæmofili eller åbne sår. Tager du receptpligtig depotmedicin bedes du konsultere med din læge inden. I sidste ende handler det om, at man ikke overdriver behandlingen og holder sig til anbefalingerne, da det skal være en behagelig oplevelse.

infra.jpg